tisdag 7 juli 2009

Sonen

När jag reste iväg gjorde jag det med andan i halsen. Jag skulle hämta hem min son som när han åkte var den suraste, gnälligaste och tjurigaste tonåringen som finns. Han fyller snart femton år och trots att han alltid varit en helt underbar son så har han den senaste tiden förändrats och då menar jag inte saker som den mörka rösten och håret i ansiktet utan mer hans attityd och beteende. Vi har inte riktigt kommit överens på slutet, han och jag. Så det har varit jättelugnt och skönt här hemma med bara dottern i tre hela veckor. De enda han har hört av sig om är mer pengar och sånt, så tillslut slutade jag helt att ringa och bara skickade små snälla sms till honom så han skulle veta att jag saknade honom och att jag tycker om honom. Fast jag var lite skraj när jag skulle möta honom och väntade mig nästan en arg son. Jag stoppade nämligen alla extra pengar där ett tag till honom.

När jag kom fram dit så var han glad, jag fick en jättekram av honom även om den var lite bångstyrig och generad. Sen hängde han i mina hasor och petade och klängde, precis som förr. I hans ansikte fanns det ett lugn som jag inte sätt på länge. Hela hans uppenbarelse var stilla förutom de vanliga glädje sprattel som han alltid har. Vad jag blev glad. Så jag hängde tillbaka, kramade och pussade så att han nästan storknade. Fjällen gör gott även för tonåringar, något av korten har jag norpat av honom. Han har haft underbara tre veckor där tillsammans med ett gäng andra fina tonåringar från hela landet som varit på läger tillsammans med superbra ledare. Jag är nöjd även om det kostade ganska många kronor för mig. Han gjorde bort sin konfirmation där och den varvades med fjällturer, isglaciärer, tältövernattningar och grottor. Deras avslutning var någonting väldigt speciellt och det var så vackert.

2 kommentarer:

Monika sa...

Det var bra att du inte gav upp. Din son börjar att bli vuxen, och i det konceptet så hör det till att föräldrarna är det mest pinsamma man kan tänka sig och dom fattar nadanada!!Det är sunt och jag kan trösta dig med att det troligen blir värre,men bara du står kvar och visar att han är älskad för den han är och även om man inte älskar hanses handlingar alla gånger!Gudbevars!!!Men "Thats Life" Men visst fasicken är det en supertuff tid man som förälder går igenom!

svartängel sa...

Usch ja, de förändras och blir virriga ett tag, men jag hoppas att det går över snart:-) Jag är nog en ganska tjurig mamma som står för det jag säger, men det är jättesvårt ibland. Minns också hur det var själv i den åldern och de var inte kul:-( Minns också hur det var för mina barns halvbröder i den åldern och det var katastrofalt. Fast av tre stora är de två som har det rätt bra idag...
Helst hade jag nog hoppat över den här perioden och trollat upp dom i vuxen ålder, alternativt ner i barnastadiet igen...fniss