söndag 3 maj 2009

Mums

Jag sitter och dricker kaffe och mumsar på mina kakor jag bakade igår....En bloggkompis delade snällt av sig utav ett av hennes recept som jag givetvis var tvungen att testa. Fortfarande har vi jättevarmt här ute och jag kan inte gå ut längre än till balkongen. Det har nu tagit några dagar sedan jag slutade med den gräsliga medicinen som slog ut hela mig, men helt återställd är jag inte. Undra om det är ett straff de här, för allt ont jag gjort i mina dagar....att nu när jag försöker ändra på mitt liv till de bättre, så kastar någon ond varelse all världens underligheter på mig...

3 kommentarer:

Judith sa...

Det är så lätt att tro och tänka så men det är inte så. Det finns inget som vill oss ont mer än oss själva. Jag har varit så som du i tanken men numera vet jag att dom dåliga dagarna hör till livet. Dom kommer dom med. Inte som straff för något utan kanske snarare i så fall för att vi ska kunna känna och glädjas åt dom bra dagarna istället. För utan dom dåliga vet vi ju inte om att vi också har bra dagar.

Genom smärta växer vi! Det låter som skitsnack men om vi tar lärdom av det vi genomgår så ser vi att vi har förändrats när vi kommer ur skiten.
Men jag förstår så väl hur du känner och tänker. Men det är inget straff. Vem är det i så fall som straffar dig?
Tror du det finns en Gud som straffar? Vem eller vad är det för en varelse?
Det tror inte jag. Den Högre Kraften som finns är kärleksfull och utdelar inga straff. Det är det bara vi människor som gör.

Njut av dina goa kakor och värmen och du är ju på väg att må bättre igen!

svartängel sa...

Jag vet inte om jag tror att det finns en ond högre kraft eller inte. Ibland tror jag så, men inte alltid...

Just nu har jag haft flera bra dagar i rad, förutom att jag är sjuk förstås...fler än på länge och då börjar jag bli rädd igen. För jag tror att de dåliga snart ska börja om igen...

Judith sa...

Jag känner så väl igen det där.
Det är för vi tror att vi inte förtjänar att må bra. Att vi inte skulle vara värda att ha det bra.
Det är då dom tankarna kommer.
Men det är bara vi själva som skapar dom tankarna.

Du liksom jag är värda att må bra. Vi är precis så bra som vi ska vara och duger lika mycket som någon annan och vi är VÄRDA att ha det bra.

DU är en vacker varelse som förtjänar ett gott liv.

Var rädd om dig. Kram