söndag 21 december 2008

En plåga

En minut, en sekund, en timma i taget. Så lever jag idag. Varje andetag är en plåga och varje steg jag förflyttar mig tar på krafterna. Egentligen borde jag ha tvättat, packat och städat mitt hem, men jag orkar inte. Vill inte heller. Måste jag verkligen åka till helvetet i flera veckor. Hur ska jag stå ut där. Mina hemtrakter, där allt startade, där djävulen har huserat i varje hörn. Även om jag där stänger in mig i ett tryggt hus, där ingen vill mig ont så vet jag att farorna finns därutanför. Ett telefonsamtal bort, ett kvarter nedanför eller ett ynka sms. Det känns nästan värre än att vara hemma. Här kan jag hantera allt på ett annat sätt. Här är det ingen som kan råka se hur jag plågas eftersom jag kan vara ensam. Där finns en hel familj, en hel släkt och en massa vänner som kan råka se ett ögonblick av svaghet i min annars så starka mur.

2 kommentarer:

Vilsen sa...

och om någon se dig ledsen eller ha ångest... vad är som värst då?
Måste du vara stark ? Måste du spela osårbar? Kan inte du bli liten och svag någon gång? Jag lovar, det kan kännas ganska befriande ibland. Börja med de som står närmast dig. Med någon som du känner dig helt trygg.
Jag önskar jag kunde sudda bort det onda som gör så ont, hos dig...

svartängel sa...

Jag är så van att hela tiden ha en stor och tjock mur runt omkring mig att ingen är van att se mig svag. Inte ens jag själv. Iskall och stenhård på ytan och mjuk som bomull inombords. Det är få människor som jag känner mig trygg med just nu. Minns knappt om det ens har hänt. Fast jag försöker, snart ska murarna falla.

Du är en glädje i mitt liv just nu. Dina kommentarer betyder massor. Så tack för att du finns du vilsna vita ängel. Jag tänker på dig och din situation också....