torsdag 19 mars 2009

Föräldrarbesök:-(

Idag kommer min mamma hit och ska hjälpa mig. Det är första gången dom kommer hit för att hjälpa mig och jag fattar ingenting. Både hon och pappa ska visst vara här och avlasta mig eller vad de nu pratade om. Jag måste säga att jag fattar ingenting. Dom vet ju om att jag är van att klara mig själv och att jag gjort det alltid. Det har hänt två gånger sedan jag fått barn att de har kommit hit och hjälp till, men då har jag bett dom om det. Då har de handlat om att jag har pluggat på annan ort och varit tvungen att resa långt för studierna och då behövde någon som kan vara här med barnen.

Så jag är lite förvirrad just nu, vad ska de hit och göra egentligen? Jag klarar mig ju bra ändå även om jag ligger mest hela tiden. Pappa vet jag redan vad jag kan använda till. Han ska få laga lite saker åt mig som är sönder, men mamma då...vad ska hon göra??

Mina föräldrar är lite underliga och inte så vanliga föräldrar, jag är inte van att de ska tycka att jag kan behöva hjälp. Min storebror däremot brukar ofta be dem om hjälp att passa barn och sånt. Särskilt när han skrev slutet på sin doktorsavhandling, men jag har aldrig efterfrågat någon som kan avlasta mig med barnen. Jag valde ju att skaffa dem så då måste jag ju också ta hand om dem tänker jag. Nu i och för sig så kanske jag skulle gjort annorlunda när barnen var små och bett dem om hjälp om mina föräldrar varit i landet då, men de jobbade ju utomlands när jag fick nummer två och kom inte hem förrän hon var ett par år.

Fast huuu, vad ska de göra här egentligen? Vad betyder avlastning? Hur mycket måste jag nu städa innan de kommer hit. De tar några timmar för dem att köra hit så jag har lite tid på mig att röja undan. Inte mycket mat har jag hemma heller, bara lite och mest sånt som de inte gärna äter. Jag orkar ju inte fara och handla mat innan. Gräsliga tid.

2 kommentarer:

Monika sa...

Du ska inte göra någonting. Avslatning betyder att du ska kunna luta dig tillbaka, låta dig få hjälp. Lära dig att be om hjälp. Låta människorna omkring dig få känna sig behövda av att få hjälpa dig. Du ska se till att vila dig i form. Ta dig den tid du behöver.Framför allt städa inte innan det kan dina föräldrar göra åt dig.
Kram på dig

svartängel sa...

Ehum, lite sent det kanske...fniss...jag har redan råkat städa som en toka...i alla fall så länge jag kunnat stå upp, men nu är jag i sängen i alla fall:-) Ska försöka gömma undan lite saker som dom inte ska se också bara...en halvtimma kvar nu innan dom är här...hjääälp