torsdag 15 januari 2009

Vem kan trösta knyttet?

Känslomässigt avstängd, det är precis vad jag är. Har jag i alla fall fått höra idag.
Säkert har kvinnan där rätt, men det kändes väldigt underligt att få de bekräfat av någon annan. Jag vet att det inte är speciellt lätt att nå mig och komma mig nära, men jag har aldrig tidigare tänkt att jag är helt avstängd. Att jag aldrig visar en känsla eller kan uttrycka det, utan alltid är i ett vakum. Måste försöka komma på ett sätt att öppna upp och våga känna eller vad de nu är man gör. Undra hur andra människor gör för att känna saker och ting? Är det något som bara finns eller är det något man kan träna på?

För ett litet tag sedan tyckte jag att jag i stället var känslomässigt instabil, för då dök det upp massa konstiga känslor som jag inte kunde hantera. Om jag var de då, kan jag ju rimligtvis ine vara helt avstängd från alla känslor. Eller kan jag det?

Märker att de rör sig i massor just nu i skallen på mig. Analyserar och resonerar med mig själv, utan att komma mig någon vart. Jag står och stampar på samma ställe hela tiden och ingenting händer.

Risken finns ju att när jag är på ett sånt här humör att jag faller. Djupt ner i avgrunden, eftersom jag inte förstår eller kan känna en fara. Jag förflyttar mig från mig själv till ett alterego. En annan person som är känslolös och oaktsam. Skumt, men det kanske är så jag gör. Blää

2 kommentarer:

Monika sa...

Jag skickar över "medmänsklig kärlek" och hoppas att den når dig på något sätt.
Det här med att du har förrvirrade tankar, att du inte förstår dig på det som dyker upp. Låt mig säga såhär till och med psykologis anfader, dvs Freud analysera kunde inte analysera sig själv. Terapeufter går själva i analys för att hålla sig "rena". Det beror på att ALLA, människor har ett försvar.(en gång i tiden har det kommit till för att vi ska överleva) Ju mera du arbetar med dig själv desstå snabbare kommer du att se när det dyker upp. Det är oxå då du kan välja.Ha en bra dag och glöm inte att ta ett liiiitet steg till på din livsvandring.

svartängel sa...

Jag försöker nog analysera mig själv också ibland, men det funkar inte så bra. Lättare att analysera andra måste jag säga....

Hoppas att du också har en bra dag:-) Kram