måndag 7 september 2009

Hjärnsläpp

Jag är ett nervvrak just nu och håller på rasa känns det som. Jag kan inte riktigt tänka klart och jag är så förvirrad en svartängel bara kan bli. Det är för mycket som snurrar omkring mig just nu och jag är i total ovisshet vilket bara gör mig mer och mer orolig. Tiliten till andra håller på att försvinna och jag mitt kontrollbehov bara ökar. Jag vet att jag måste försöka lita hela tiden på andra, men hur lätt är det när andra sviker då? Det är också rätt fånigt att prata om kontrollbehov när jag egentligen inte har någon kontroll alls. Jag är rätt maktlös egentligen. Fast de erkänner jag inte så lätt. Det handlar inte om att jag vill kunna veta exakt allt, men jag vill inte heller att alla andra ska kunna trampa på mig hela tiden. Eller att allt ska stressas fram. Jag behöver tid på mig att hinna andas och smälta det som händer och sker omkring mig. Att jag inte kan kontrollera de mina ägare gör och bestämmer åt mig, det är en sak. Det är jag mer van vid. Fast de tar på att jobba och sköta de grejorna betydligt mer just nu, för jag är mer medveten om att de kanske finns hjälp och att det kanske finns ett slut.

6 kommentarer:

Vilsen sa...

Men lilla du, problemet är att där du måste bryta andras kontroll över dig, där är du van och accepterar det...och där du ska släppa kontrollen, där vill du inte, för att du är rädd för det okända...
Om jag kunde hjälpa dig att må bättre....
TYCKER OM DIG! Tänker och bryr mig...
KRAM vännen!!!

torgust sa...

Hejar på dej!
Kram

Judith - kaos o annat sa...

Jag förstår din rädsla men det är den du nu behöver gå emot för att ha chansen till ett friare liv.
Om du vill vill säga. För det är bara du som kan förändra genom din vilja att trotsa rädslan nu och ta emot behandlingen och vara öppen.
Det är inte lätt, men genom att våga ta emot hjälp så kommer en förändring också ske.

Och vem sviker vem?
Sviker du inte också dig själv genom att låta allt bara vara och fly från hjälpen? Och vem trampar på vem?
Har du all tid att låta allt bara vara? Hur länge har du redan låtit allt varit?

Usch, be mig hålla käften om du tycker jag är hemsk men jag vill försöka bara ställa några frågor till dig att fundera på för att väcka dig lite. Svara på dom bara så ärligt du kan för dig själv.

Önskar dig allt väl. Ljus och kärlek till dig.

Monika sa...

som vanligt så håller jag med föregående "skrivare" ...så kloka så...
Ähhh, vaf... fasiken sluta att"mesa"...Vad har du att förlora???Kram på dig min vän

Monika sa...

PS, gumman då får gärna be mig vara tyst, det vet du väl:))

svartängel sa...

Ni tänker ganska så vettigt hela drösen:-) Jag är glad att ni finns..kram till er också..